Avantajele portilor autoportante

Autoportantele, denumite si porti in consola sau porti culisante in contragreutate reprezinta solutia ideala pentru inchiderea incintelor industriale sau rezidentiale. Constructia robusta, functionarea silentioasa si garantia de zece ani pentru rezistenta la rugina le fac potrivite pentru intrarile halelor industriale, parcarilor, pietelor, spatiilor comerciale, unitatilor militare, spitalelor.

Portile autoportante functioneaza pe acelasi principiu de deschidere ca si portile glisante, insa fara a fi necesara o sina pe lungimea caii de rulare. Autoportantele se monteaza cu ajutorul a doua perechi de role incastrate intr-un bloc solid de beton. Ansamblul de role gliseaza printr-o sina fixata in partea inferioara a portii. Culisarea portii se face paralel cu gardul incintei, economisind spatiu.

Avantajul major al portilor autoportante este dat tocmai de inchiderea si deschiderea fara contact cu solul. Nefiind prevazute cu sine, culisarea laterala nu este impiedicata de factorii de mediu: depuneri de pamant, noroi, gheata, zapada. In plus, datorita dispozitivului pentru reglarea distantei pana la nivelul solului se poate corecta pozitia portii. In felul acesta, se permite amplasarea autoportantelor chiar si in zone care nu sunt perfect orizontale, pe teren instabil: prundis, iarba, bitum.

Autoportantele pot fi actionate atat manual datorita fiabilitatii, cat si electric prin intermediul unui selector cu cheie, a unui panou de comanda sau pe baza de telecomanda.

Timpul de montare este mai scurt decat in cazul portilor clasice, fiind nevoie doar de saparea unei gropi in care se fixeaza scheletul metalic al portii si acoperirea acesteia cu beton. Sistemul a fost proiectat astfel incat sa asigure rezistenta crescuta la intemperii si necesitati reduse de service si mentenanta.

Autoportantele au un design atragator si pot fi personalizate in functie de necesitatile si dorintele clientilor.