Sisteme de inchidere recomandate pentru centrele comerciale

In alegerea usilor destinate sectorului comercial, trebuie luati in calcul mai multi factori, pe care ii vom detalia in lista urmatoare. Desigur, aceasta nu este exhaustiva, fiecare proiect avand particularitatile si necesitatile sale.

1. Estetica

Intr-un context in care vanzarile sunt sporite prin prezentarea vizuala, fiecare detaliu din amenajare trebuie sa le complimenteze pe celelalte. Intrarile principale nu trebuie neglijate, pentru ca de cele mai multe ori acestea contribuie la crearea unei prime impresii referitoare la profesionalismul si standardele companiei. Pentru a conferi rafinament se pot folosi usi glisante automate, rotative (manuale sau automate) sau usi din sticla batante.

 

2. Eficienta si durabilitate

Usile centrelor comerciale trebuie sa asigure functionarea impecabila in conditiile unui trafic intens. Usile glisante sau rotative automate reprezinta solutia comoda, economica si fiabila pentru zonele de intrare. Declansarea deschiderii usii cu senzori de miscare performanti (radare), viteza mare de deschidere, inchiderea prompta, durabilitatea, eleganta sunt doar cateva avantaje ale usilor automate, fie ca vorbim despre cele glisante sau rotative. In plus, aceste tipuri de usi elimina cu succes problema aglomerarii in punctele de acces chiar si in cazul celor mai populate centre comerciale.

 

 

In cazul supermarketurilor dotate cu camere de refrigerare, recomandam usile din inox, ce au o constructie igienica si o suprafata neteda, ce nu permite dezvoltarea bacteriilor. Pentru delimitarea depozitelor de zonele expuse publicului se pot folosi usi rapide (rulabile, pliabile, autoreparabile sau termoizolatoare) ce faciliteaza traficul continuu, in timp ce ajuta la conservarea climatului in cele doua incaperi pe care le despart. Pentru zonele ce deservesc aprovizionarea, se pot folosi cu succes usi sectionale industriale, realizate din panouri de otel, umplute cu spuma poliuretanica. Usile sectionale permit accesul autovehiculelor pentru descarcarea marfurilor, dar pot fi prevazute si cu usi pietonale de acces, geamuri vitrate, yale sau sisteme de siguranta.

3. Siguranta

Pentru a indeplini normele de siguranta, se pot monta usi din lemn sau metalice, cu rezistenta la foc. Foarte utile in acest sens sunt si tamplaria din aluminiu cu rezistenta la foc si cortinele rezistente la foc, prevazute cu ansamblu de sprinklere, capabile sa atinga performanta de izolare fata de radiatia termica emisa de focar, pana la 90 de minute. Cortinele sunt ideale pentru protejarea in caz de incendiu a bunurilor, a cailor de evacuare sau a unor zone vitale ale cladirii, in scopul limitarii propagarii focului, fumului si radiatiilor termice.
Pentru protejarea marfurilor, mai ales in cazul supermarketurilor, putem livra grilaje metalice, ce securizeaza spatiul comercial dupa terminarea programului.
Pentru caile de evacuare, cele mai potrivite sisteme de inchidere sunt cu usile antipanica din lemn sau metalice.

 

 

4. Montaj si service

Este recomandat ca montajul si intretinerea usilor sa se faca de catre echipe avizate, care cunosc in detaliu specificatiile producatorilor. Echipele Vertical Design, dotate cu instrumente de lucru si control de cea mai buna calitate, instruite la firmele producatoare si verificate in permanenta de managerii de proiect, sunt in masura sa asigure montajul oricaror categorii de usi. Pentru intretinene si service, puteti apela cu incredere la Expert Service 24/7, departamentul nostru de mentenanta, care garanteaza rezolvarea problemelor in cel mai scurt timp datorita unitatilor mobile prezente pe intreg teritoriul tarii.