Solutii de inchidere pentru protectia la foc

Apararea impotriva incendiilor, apararea vietii oamenilor si a bunurilor constituie o problema de interes public, iar Vertical Design, in calitate de furnizor de echipamente specifice, se obliga sa asigure informarea tertilor cu privire la masurile de aparare impotriva acestui risc.

Prin solutiile pe care le oferim suntem capabili sa asiguram protectia si evacuarea utilizatorilor, limitarea pierderilor de bunuri, precum si preintampinarea propagarii incendiilor.

Preintampinarea propagarii incendiilor

Pentru a garanta protectia eficienta in caz de incendiu, recomandam urmatoarele produse, cu rol atat in oprirea propagarii incendiilor, cat si in securizarea cailor de evacuare:
– usi glisante automate rezistente la foc
– usi din lemn rezistente la foc
– usi din sticla rezistente la foc
– cortine rezistente la foc.

Evacuarea in caz de urgenta

Pentru caile de evacuare putem furniza usi automate cu sisteme antipanica (break-out): usi rotative, usi glisante sau usi rapide.
Daca in timpul operarii usii automate, sistemul break-out este activat, unitatea de control a automatizarii sesizeaza evenimentul si decupleaza foile de usi pentru a putea fi deschise in sistem pivotant la impingerea manuala a acestora.

Limitarea pierderilor de bunuri

– Cortine RF
– Usi glisante RF
– Usi sectionaleRF
– Rulouri RF

Recomandarea noastra:

Cortinele rezistente la foc reprezinta solutia optima de protectie impotriva incendiilor, actionand in scopul limitarii propagarii focului, fumului si radiatiei termice. Cortinele contribuie la protejarea zonelor vitale ale unei cladiri si a cailor de evacuare, sporind in principal siguranta si protectia oamenilor si bunurilor.

Cortinele rezistente la foc isi gasesc aplicabilitatea in institutiile publice, guvernamentale, spitale, birouri, centre comerciale, unitati de productie, parcari subterane etc.

Cortinele se deruleaza automat sub actiunea gravitatii atunci cand se declanseaza alarma de incendiu sau senzorii locali de fum. Cortinele sunt o alternativa mai economica si mai putin voluminoasa la usile metalice glisante rezistente la foc, la tamplaria cu vitrare rezistenta la foc, la usile sectionale sau usile tip rulou rezistente la foc.

Cortinele pot fi prevazute cu ansamblu de sprinklere capabile sa atinga performante suplimentare, conform testarilor, de izolare fata de radiatia termica emisa de focar de pana la 90 de minute. Acest sistem este agrementat in Romania (agrement numar 017-03/057-2011), titular de agrement fiind S.C. Vertical Design SRL.

Cortinele necesita un spatiu redus de montaj, iar elementele vizibile sunt estetice si pot avea finisaje adaptate la amenajarea interoara. In modul stand-by, cortina este ascunsa in caseta. Rezistenta la foc este garantata, cortinele oferind un grad ridicat de siguranta impotriva incendiilor.

Solutiile noastre ce privesc oprirea raspandirii focului in caz de incendiu, precum si protejarea cailor de evacuare a persoanelor sau a zonelor ce adapostesc bunuri detin agremente tehnice si respecta prevederile IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta). De asemenea, produsele sunt testate conform normelor europene EN 1364 sau BS.
Informatiile prezentate sunt esentiale pentru conformarea la foc a cladirilor existente sau a celor aflate in proiectare, fie ca sunt constructii civile sau cladiri de productie si/sau depozitare.