Siguranţa înainte de toate!
Vertical Design oferă soluţii cu o durată mare de viaţă în condiţii de exploatare de tip industrial pentru toate închiderile perimetrale, indiferent dacă acestea se vor instala în perimetrul de proprietate sau pe faţadele şi în interiorul clădirilor.
Sistemele de protecţie perimetrală asigură limitarea accesului neautorizat într-o zonă protejată.
Există mai multe soluţii de inchidere perimetrala, în funcţie de destinaţia acestora se împart în: porţi, bolarzi, turnicheţi, garduri.
Structurile oferite de Vertical Design sunt realizate din materiale cu rezistenţă mecanică adecvată scopului, iar finisajele acestora ţin cont de factorii de mediu, asigurând pe lângă o durată mare de viaţă şi o estetică durabilă, lipsa costurilor de renovare perntru perioade mari de timp.
Portile sunt elemente mobile care permit accesul controlat in cadrul unui perimetru public sau privat ingradit. Acestea sunt de 2 mari tipuri: porti batante si porti glisante.
Portile glisante pot fi si ele de 2 tipuri: glisante autoportante (sau in consola) si glisante cu cale de rulare montata in pardoseala.
Avantajele portilor autoportante sunt evidente, deoarece nu mai vorbim de o cale de rulare peste care se trece, se depune praful, gheata si care poate afecta exploatarea lor normala si facila, insa acestea prezinta si un dezavantaj respectiv spatiul de parcare mai mare cu aprox. 40% decat golul de trecere acoperit.
Atat portile glisante cat si cele batante pot fi automatizate.
Automatizarile pot fi comandate prin key-switch, telecomanda, butoane sau sisteme de control acces. Automatizarile se dimensioneaza in functie de marimea portii si greutatea acesteia, dar si in functie de numarul de cicluri inchis – deschis pe care poarta le face intr-o zi. Astfel, in zona rezidentiala numarul de cicluri se rezuma in medie la un numar de 10 actionari pe zi, pe cand in zona industriala numarul de cicluri este mult mai mare putand ajunge si la cateva sute de cicluri pe zi. De aceea este bine ca inca din faza de proiectare sa fie previzionate toate aceste date pentru ca dimensionarea automatizarilor pentru usi culisante si porti batante sa fie facuta corespunzator.
Vertical Design, pe langa asigurarea acestor produse, vine in intampinarea dumneavoastra si cu servicii de service si mentenanta pentru toate tipurile de porti precum si pentru toate tipurile de automatizari cat si sistemelor de control acces aferente acestora.




Turnicheti
Turnichetul reprezinta solutia ideala pentru un sistem de control acces, acesta fiind deosebit de practic atat din punct de vedere al folosirii cat si al usurintei cu care poate fi montat / demontat. Dotat cu o mecanica fiabila, cu un sistem magnetic de monitorizare a pozitiei bratelor, cat si cu un exterior din inox care pe langa durabilitate ii confera si o nota de eleganta acesta poate fi folosit cu succes atat in interior cat si in exterior. Turnichetul este compatibil cu orice tip de sistem de acces control, deblocarea lui facandu-se cu un simplu contact de releu. Ei sunt sunt destinati accesului simplu sau multiplu, unidirectional sau bidirectional si ofera un nivel excelent de securitate pentru: spatii industriale, cladiri administrative, banci, sali de sport/ antrenament, statii, instalatii militare, aeroporturi, gari de tren, metrou, etc. Turnichetii dispun de moduri de operare setabile de la distanta, de la nivelul panoului de comanda. Modelele sunt adaptate oricarui punct de acces/ verificare, pot fi asortate dupa preferinta cu o serie de balustrade sau grilaje si pot fi cu usurinta integrate in sisteme mai ample de control al accesului.
Turnichetii se clasifica dupa inaltime si gradul de securitate asigurat. Turnichetii “full-size” sunt destinati aplicatiilor in care securitatea accesului este pe primul loc iar posibilitatile de eludare a caii de acces sunt minime. “Half–size” este categoria de turnicheti pentru aplicatii uzuale unde se asigura accesul individual dar nu este imposibil de eludat calea de acces. In aceste conditii, in utilizarea normala, turnichetii sunt supravegheati electronic sau cu paza umana pentru a evita accese neautorizate.
Constructiv pot varia in limite largi in functie de aplicatia pentru care au fost proiectati si de designul agreat de producatori. Astfel pentru spatii inguste exista variante cu un singur picior sau chiar cu prindere de perete (caz in care lipseste orice contact cu solul). Indiferent de tipul constructiv toti turnichetii trebuie sa accepte intrari de alarma ce permit rotirea libera in scopul evacuarii rapide a cladirii. Unele modele sunt destinate montarii pe caile de evacuare avand optiuni de pliere a unui brat al tripodei. Denumirea consacrata este cea de “Folding arm turnstyle” sau intr-o traducere libera turnichet cu brate cazatoare.
Actionarea turnichetilor se face in mod curent utilizand ca element de miscare forta dezvoltata de persoana care trece pe calea de acces. Unele modele sunt prevazute cu motor de actionare ceea ce face din utilizare o experienta placuta, efortul fiind minim. Elementele de control si ordonare a accesului pot fi utilizate direct sau cu mici adaptari in majoritatea situatiilor unde accesul se doreste a fi gestionat.



