Usi tip ghilotina (sau culisante pe verticala) cu rezistenta la foc

Usi tip ghilotina rezistente la incendiu

Normativele referitoare la siguranta la incendiu a constructiilor industriale au impus necesitatea instalarii usilor antifoc si adaptarea acestora la cerintele constructive ale fiecarui proiect.
In golurile ce dispun de spatiu restrans pe peretii laterali si in care se impune prezenta unei usi cu rezistenta la foc, se pot monta cu succes usi ghilotina, cu performante similare. Acestea sunt agrementate pentru rezistență la foc EI 60, 90, 120, 180, 240 minute.

 

Usile verticale pot fi compuse din una sau mai multe foi de usi. Acestea sunt alcatuite, la randul lor, din doua table de otel prelacuit ce adapostesc materiale izolatoare ignifuge (panouri de vata de sticla, placi din silicat fibros).
Usile verticale antifoc sunt suspendate de o glisiera superioara si se deplaseaza in linie dreapta cu ajutorul unor cilindri de ghidare ce ruleaza pe caile de rulare din otel galvanizat.
Functionarea usilor ghilotina antifoc poate fi manuala sau automata. In ceea ce priveste siguranta in utilizare, usa automatizata este prevazuta cu multiple elemente de siguranta, printre care un sistem de oprire ce se activeaza atunci cand se detecteaza un obstacol pe calea de rulare.
Usile culisante pe vericala pot fi prevazute cu usa pietonala, optiune absolut indispensabila atunci cand usa in discutie este aflata pe un traseu de evacuare.
Deosebit de important pentru garantarea functionarii corecte, prelungirea duratei de viata si pastrarea garantiei este asigurarea intretinerii corecte a usilor culisante. In situatia in care usa culisanta vertical se afla in pozitia deschis permanent, este necesara revizia acesteia cel putin anual. In cazul in care exista trafic de marfa si utilizare intensa, se impune intretinerea trimestriala.

Pentru consultanta, detalii si cereri de oferta, ne puteti contacta cu incredere.