Blog

Articole blog Vertical Design

Cortine rezistente la foc si ansamblu de sprinklere

, Categorie : Blog,Uncategorized @ro , Comentarii: Comments Off on Cortine rezistente la foc si ansamblu de sprinklere

Clauss Markisen GmbH comercializeaza de peste 50 ani cu succes tesatura din fibra de sticla, armata cu fire din otel inoxidabil, non-inflamabila conform DIN 4102-2 / A2 / Z-56.429-931 si acoperita pe ambele laturi cu silicon 2ALFA MARITEX 4415-2-SS a cărei utilizare este reglementată prin Condiţiile generale de supraveghere în construcţii.

Premiera si unicitatea pentru Romania o constituie ansamblul creat dintr-o cortina rezistenta la foc si ansamblu de sprinklere capabile sa atinga performanta suplimentara, conform testarilor, de izolare fata de radiatia termica emisa de focar, pana la 90 de minute. Acest sistem este agrementat in Romania (agrement numar 017-03/057-2011), titular de agrement fiind S.C. Vertical Design SRL.

Procedeul de protectie la foc pe baza de cortine rezistente la foc tip BSV 55 si ansambluri de sprinklere conduce la realizarea de elemente de protectie in caz de incendiu, acestea functionand ca si inchideri rezistente la foc, in scopul limitarii propagarii incendiului, fumului si radiatiei termice. Astfel pot fi protejate spatiile unei cladiri, bunuri, cai de evacuare sporind in principal siguranta si protectia oamenilor.

Procedeul de protectie la foc este conceput ca un sistem format din 3 componente, compus dintr-o cortina rezistenta la foc tip BSV 55 (agrementata tehnic) si doua ansambluri de sprinklere pozitionate pe ambele parti ale cortinei rezistente la foc, intregul sistem astfel realizat avand rezistenta la foc 90 de minute dupa criteriile de izolare termica, etanseitate la foc si radiatie termica (EI90, EW90, E90). Fiecare ansamblu de sprinklere este alcatuit din cate doua capete de sprinkler pozitionate de o parte si de cealalta a cortinei.

Declansarea inchiderii cortinei poate fi facuta de senzori de fum locali, de o centrala de fum sau de un sistem de alarma in caz de incendiu. Coborarea cortinei se realizeaza cu o viteza controlata si poate fi gravitationala (fail safe) sau cu ajutorul motorul incorporat.

Cortinele automate rezistente la foc BSV55 si BSV 55.1 pot fi o alternativa mai economica si mai putin voluminoasa la usile metalice glisante rezistente la foc, la tamplaria cu vitrare rezistenta la foc, la usile sectionale sau rulou rezistente la foc, etc.

Proiecte de referinta pentru Vertical Design:

– Magazine Lidl
– Magazine Penny
– Magazine Kaufland
– Magazine Carrefour
– AFI Cotroceni
– Daimler Strabag
– Unilever
– Timken
– Johnson
– Ikea


Copyright Vertical Design SRL 2017
Mentenanta Web by Firma Web Design


                      

Companii in Grup:

Idezio Logo         Service Expert Logo

Facebook Linked In